0:00

Fără închisoare pentru uciderea unui copil, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn nemțean de 36 de ani, judecat pentru două fapte penale după un accident de circulație soldat cu decesul unui minor, a scăpat de pedeapsă după ce instanța a constatat prescrierea răspunderii penale. Deocamdată rămân valabile dispozițiile magistraților prin care familia minorului trebuie să primească despăgubiri materiale și morale ce depășesc 430.000 de lei.

Tragedia a avut loc pe 18 ianuarie 2014, cănd bărbatul se deplasa cu mașina dinspre Poiana Largului către Târgu Neamț. La un moment dat i-a ieșit în cale un un minor de 3 ani și 10 luni care a traversat drumul în grabă. Deși avea 57 de km/h conform expertizei, șoferul nu a mai putut evita impactul.  După producerea accidentului, a mutat mașina la circa 5 metri, fără să aibă acordul polițiștilor, motivat de faptul că încurca traficul. Pentru toate acestea bărbatul a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă și modificarea sau ștergerea urmelor accidentului fără acordul organelor de cercetare.

Ancheta a stabilit culpa comună, în procent egal, a șoferului dar și a pietonului, inițial Judecătoria Târgu Neamț dispunând o pedeapsă cu suspendare. Între timp cauza a ajuns în rejudecare, iar la finele anului trecut magistrații instanței de fond au decis încetarea procesului penal împotriva șoferului ca urmare a intervenirii prescripției penale. Pe parte civilă, familiei minorului i-au fost acordate daune care însumează 437.500 de lei. Atât firma la care era asigurat șoferul și care trebuie să achite daunele, cât și rudele copilului decedat au contestat sentința, iar cauza se află acum pe rolul Curții de Apel Bacău.

(G.S.)

Articolul precedentRazie în trafic: peste 600 de vehicule au fost trase pe dreapta
Articolul următorGreva generală în învățământ ar putea începe în mai puțin de o săptămână
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.