0:00

Polițiștii rutieri au avut o nouă acțiune de verificare în trafic și timp de o săptămână au fost controlate autobuze, microbuze şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri. Acțiunea Truck & Bus s-a desfășurat în perioada 8-14 mai urmărindu-se prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane cu o capacitate mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 2,5 tone.

Razie în trafic: peste 600 de vehicule au fost trase pe dreapta, ZCH NEWS - sursa ta de informații

S-a avut în vedere urmărirea respectării, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf,perioadele de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

Razie în trafic: peste 600 de vehicule au fost trase pe dreapta, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele au vizat și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase. prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane cu o capacitate mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 2,5 tone“, anunță IPJ Neamț.

Razie în trafic: peste 600 de vehicule au fost trase pe dreapta, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Polițiștii au verificat peste 600 de astfel de vehicule, fiind aplicate aproximativ 500 de sancțiuni contravenționale. Astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare. FOTO Poliția Neamț

(G.S.)

Articolul precedentControl al DSP Neamț: Problemele sesizate la spitalul municipal Roman
Articolul următorFără închisoare pentru uciderea unui copil
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.