Târgu Neamț: Fără clemență pentru silvicultorul acuzat de luare de mită, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiInginerul din cadrul Ocolului Silvic Târgu Neamț acuzat că a cerut mită de la un șofer prins cu nereguli cu material lemnos nu a obținut clemență din partea magistraților de la Tribunalul Neamț. Acesta a solicitat înlocuirea arestului preventiv cu o măsură preventivă mai blândă, arestul la domiciliu. În ședința din 30 august judecătorii au respins solicitarea acestuia ca nefondată.

În aceeași ședință completul de judecată a admis propunerea procurorilor de a prelungi detenția. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ la data de 22.08.2023, având ca obiect prelungirea măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul Bădărău Gheorghe Sorin prin Încheierea nr. 91/U/04.08.2023 pronunţată în dosarul nr. 1753/103/2023 al Tribunalului Neamţ. Prelungeşte arestarea preventivă a inculpatului, cercetat în dosarul penal nr. 304/P/2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. 1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 03.09.2023 şi până la data 02.10.2023, inclusiv”, conform instanței. Decizia nu este definitivă.

Reamintim că inginerul silvic a fost acuzat de anchetatori că ar fi cerut 1.000 de lei de lei de la șoferul unui camion care transporta lemn cu nereguli pentru a stabili o cantitate mai mică de lemn în plus față de cea din acte, astfel încât să nu se ajungă la confiscarea mașinii. Oricum cantitatea excedentară era mai mică de 10 metri cubi, astfel că bărbatul a fost denunțat, fiind prins în flagrant (amănunte aici).

(G.S.)

Articolul precedentCaravana #NeDigitalizăm vine în sprijinul antreprenorilor din regiunea Nord Est
Articolul următorA fost prelungit termenul de înscriere în Programul Rabla Local
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.