0:00

Inginer silvic arestat pentru luare de mită, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn inginer din cadrul Ocolului Silvic Târgu Neamț a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile după ce ar fi luat mită 1.000 de lei de la un șofer care transporta lemn. Conform datelor de anchetă inginerul a fost prins în flagrant imediat ce a primit banii. Cercetările au stabilit că totul a început pe 2 august, când la un control de rutină polițiștii au tras pe dreapta, în localitatea Timișești, un ansamblu de vehicule care transporta material lemnos. Pentru că existau suspiciuni referitoare la cantitatea de lemn, mașina a fost direcționată către Ocolul Silvic Târgu Neamț.

Acolo s-a produs fapta, iar inginerul ar fi pretins bani pentru a consemna în acte o cantitate mai mică de lemn decât cea aflată de fapt în autovehicul. „La data de 03.08.2023, suspectul B.G.S., inginer silvic în cadrul Ocolului Silvic Târgu Neamţ, a fost prins în flagrant imediat după ce a primit suma de 1.000 lei, cu titlu de folos necuvenit, pentru a calcula volumul de masă lemnoasă la o valoare mai mică de 10 mc, material lemnos care a fost transportat în mod ilicit cu un ansamblu rutier, în vederea evitării confiscării mijlocului de transport, în temeiul art. 68 al. 2 ind. 1 din Legea nr. 46/2008. A fost înregistrat dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, prev. şi ped. de art.289 alin. 1 Cod penal”, conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

Lucrătorul silvic a fost reținut pentru 24 de ore, iar pe 4 august a fost prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț. După deliberări judecătorii au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. „În temeiul art. 226 Cod procedură penală, raportat la art. 202 Cod procedură penală, și art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ la data de 04.08.2023, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Bădărău Gheorghe Sorin. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Bădărău Gheorghe Sorin, cercetat în dosarul penal nr. 304/P/2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. 1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 04.08.2023 şi până la data 02.09.2023, inclusiv”, conform Tribunalului Neamț. Decizia nu este definitivă și a fost contestată de acuzat.

(G.S.)

Articolul precedentIncendiu la Roznov
Articolul următor†) Sf. Cuv. Ioan Iacob de la Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.