Familie din Mărgineni salvată de vecinul pompier, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO familie din satul Hoiseşti, comuna Mărgineni, a fost la un pas de a-și pierde viaţa şi casa. Flăcările produse de un scurtcircuit la instalaţia electrică dintr-o magazie lipită de clădirea locuinţei au ajuns la acoperişul casei. Incendiul a avut loc luni seară, 7 noiembrie, în jurul orei 20.00.

Proprietarii, un bărbat de 67 de ani şi o femeie de 64 de ani, încă mai stăteau liniştiţi când vecinul lor, care este pompier, a intrat şi i-a scos din casă, chemându-şi apoi colegii în ajutor.

Pompierii de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț și SVSU Mărgineni au acţionat pentru stingerea incendiului. La sosirea acestora, magazia şi 20 de mp din acoperişul casei. ardeau generalizat.

Femeia, care a suferit un atac de panică, a fost asistată medical de paramedicii echipajului SMURD la faţa locului.

Familie din Mărgineni salvată de vecinul pompier, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Să fii pompier înseamnă prezenţă de spirit şi disponibilitate. Apelul la 112 a fost efectuat de colegul nostru plt. adj. Asofroniei Ioan, care locuiește la două case distanță de locul în care s-a produs incendiul.

Tot el a fost cel care i-a scos din interiorul locuinței pe proprietarii acesteia.

După ce s-a asigurat ca cele două persoane sunt bine, a localizat unde este amplasată butelia și a scos-o din interiorul locuinței pentru a evita producerea unei explozii.

Imediat au ajuns cei de la SVSU și au început lucrul pentru localizarea incendiului.

La scurt timp au sosit și pompierii pietreni care au acționat pentru lichidarea incendiului.

Familie din Mărgineni salvată de vecinul pompier, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiȘi pentru că meseria de pompier este un stil de viață, soldatul Drăgan Răzvan, aflat în timpul liber, s-a alăturat colegilor și a intervenit alături de ei pentru stingerea incendiului.

Cei doi sunt colegi de tură la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț, Ioan este pompier și paramedic de 16 ani, iar Răzvan este pompier de jumătate de an”, a precizat Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Au ars magazia, în suprafață de 20 mp, acoperișul casei pe 85 de mp și bunuri materiale aflate în interiorul acesteia.

Angela Croitoru

Articolul precedentCredite subvenționate pentru studenți și familiile tinere
Articolul următorPiatra-Neamţ: Campanie umanitară pentru o familie rămasă fără casă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.