0:00

Familia Leoreanu s-a reunit, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Familia primarului Laurențiu Leoreanu s-a reunit la finele săptămânii trecute, când cei doi băieți – Mircea și Alexandru – s-au întors acasă. Cele mai mari emoții au fost pentru băiatul cel mare al familiei, Alexandru, care s-a aflat pentru aproape 7 luni în misiune în Afganistan, fiind printre ultimii români care au părăsit bazele militare. Primarul Leoreanu spune că, în tot acest timp, familia a urmărit cu sufletul la gură buletinele externe de știri, așteptând cu emoții ca Alexandru să le dea de știre că este bine. Stresul a fost mai mic pentru Mircea, acesta fiind plecat, doar o săptămână, în Polonia, dar la o instruire profesională.

“Fiul cel mic a ajuns din Polonia sâmbătă noapte. S-a aflat acolo, pentru 7 zile, la o sesiune de perfecționare în domeniul logisticii și achiziții publice. Fiul cel mare a ajuns duminică noapte din Afganistan. A fost chiar în ultimul transport. I-am și zis: Voi ați rămas să ștergeți urmele? Încă de luni este deja prezent la instruire, în perioada de carantină, iar la finele săptămânii se va prezenta în unitatea de bază. Sperăm ca în weekend să-l vedem acasă și să ne revedem după mult timp. Mă bucur că s-a întors din Afganistan cu calificativul excepțional”, a spus Laurențiu Leoreanu.

Acesta este foarte mândru de rezultatele fiului cel mare care a ales o carieră militară, chiar dacă există și rigori de respectat. “Nu ne-a povestit nimic, le va spune acasă pe cele ce se pot spune. Sunt bucuros că am dat un copil țării. Din 2.000 de oameni, unul a fost băiatul primarului din Roman. E o onoare și o mândrie că am contribuit și eu la buna rânduială în operațiunile externe. Ne-am liniștit și noi. Mai mult soția a fost agitată, pentru că vedea câte un atentat la televizor și până primești semnalul că este bine – stai cu inima strânsă”, a povestit primarul. Alexandru a absolvit în 2012 Academia Tehnică Militară, fiind specializat în securitate și diplomație. (C. MATEI)

Articolul precedentBebeluș părăsit pe o bancă în Parcul Municipal Roman
Articolul următorAsfalt în cartierul Nicolae Bălcescu