pietricica turism

roman noaptea

Cartierul Nicolae Bălcescu din Roman ar putea deveni, în câțiva ani, cartierul de lux al orașului. În ultimii ani, tot mai multe personalități ale orașului și-au cumpărat în zonă teren și și-au construit case, singurul impediment fiind acela că lucrările de modernizare a cartierul se fac în funcție de bani. Prima etapă a fost racordarea la rețeaua de gaz, iar acum se lucrează la extinderea rețelei de apă și canal, lucrări ce vor mai dura circa un an. Primarul Laurențiu Leoreanu promite că, în 2-3 ani, în cartierul Bălcescu va ajunge și asfaltul.

După ce am reușit să atragem fonduri pentru rețeaua de apă și canal în cartierul Bălcescu, acum vrem să atragem bani pentru asfaltarea străzilor. Lucrările la extinderea rețelelor mai durează circa un an și ceva, dar între timp ne pregătim să obținem un proiect pe fonduri europene. Dacă totul va merge cum ne-am propus, în doi ani și jumătate vor începe lucrările de asfaltare a tuturor străzilor din Bălcescu, a promis primarul Laurențiu Leoreanu.

Pe lângă modernizarea zonei, în cartierul Bălcescu s-a mai reușit să se ridice digul de protecție de pe malul Siretului, care-i păzește pe locuitori de vreo inundație. Un alt punct în plus este acela că, de aproape doi ani, stația Protan a fost închisă, iar locuitorii nu mai au de suferit de pe urma mirosului emanat de resturile animaliere. (C. MATEI)