* medicii spun că este în stare bună
* camerele de luat vederi din parc nu au surprins momentul abandonării copilului
* poliţia efectuează cercetări pentru a identifica autorul faptei

Un băiețel de doar două săptămâni a fost lăsat de familie pe o bancă în Parcul Municipal din Roman. Spre norocul micuţului, el a fost părăsit pe când era încă zi afară, iar o tânără și-a dat seama de ce s-a întâmplat și a alertat autoritățile. Copilul a fost adus imediat la Spitalul Municipal de Urgență Roman pentru a-i fi analizate semnele vitale și o comisie de anchetă încearcă să o găsească pe mamă.

“Copilul, de sex masculin, are două săptămâni și cântărește 2,650 kilograme. El a fost găsit luni, 21 iulie, în jurul orei 17.40, pe o bancă din Parcul Municipal. O tânără a alertat Poliția și Ambulanța. Copilul se află în acest moment în secția de Neonatologie și se află într-o stare bună. Investigațiile arată că nu este bolnav, dar primește un tratament de întreținere. A fost alertată și Direcția de Protecție a Copilului, ce a demarat o anchetă. Rezultatele nu vor dura mai mult de 30 de zile, timp în care fie va fi găsită mama sau o altă rudă, fie copilul va ajunge într-un centru de protecție și, ulterior, va fi dat spre adopție, a declarat doctor Oana Onu, director medical al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Chiar dacă în Parcul Municipal sunt amplasate mai multe camere de luat vederi, niciuna nu a surprins momentul în care copilul a fost părăsit pe bancă. Totuși, imaginile pot fi de folos anchetatorilor, dat fiind faptul că pruncul a fost părăsit luni, când numărul vizitatorilor este mult mai redus decât într-o zi de weekend. În plus, faptul că se știe ora la care a fost găsit copilul le va ușura munca polițiștilor să identifice persoana care, fără pic de responsabilitate, a lăsat copilul la voia întâmplării și nu l-a dus, cum ar fi fost omeneşte, autorităților de la Protecția Copilului.

Claudia MATEI

Articolul precedentHit-ul politic al verii sub Cetate: NUNTA
Articolul următorFamilia Leoreanu s-a reunit