0:00

Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu” Neamţ oferă, joi, 20 iulie, în zi de sărbătoare creștină, o expoziţie de icoane sculptate în lemn pentru iubitorii de frumos din Piatra-Neamţ. Începând cu ora 18:00, în Sala „Cupola” va avea loc vernisajul expoziţiei „Prin duhovnici, cruci și icoane, către Dumnezeu!”, ce reuneşte lucrări aparţinând artistei plastice Maria Ferestrăoaru, din Piatra-Neamţ.

Expoziţie de icoane sculptate în lemn la Biblioteca „Kirileanu”, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Aflată la a 13-a expoziţie, pasionata dăltuitoare în lemn condensează spiritualitatea în căldura lemnului din care izvorăsc adevărate ferestre de lumină. Expoziția trasează un drum inițiatic ale cărui repere sunt nobleţea lemnului și sensibilitatea mesajului transmis de icoană. Cele 79 de exponate (16 icoane, 27 cruci și 36 duhovnici) sunt o invitație de a rămâne pe calea adevărului și a vieții”, se menţionează într-un comunicat de presă al Bibliotecii „Kirileanu”.

„Descifrând de-a lungul timpului limbajul şi textura lemnului, venerabila artistă plastică se destăinuie spunând că «atunci când am început să zgândăresc lemnul, am început să modelez cu cuţitul linguri de lemn, având ca reper, lingurile meşterilor populari cioplitori în lemn. Iubind şi preţuind lemnul, mi s-a deschis gustul de a-l lucra şi am trecut apoi la daltă. Am realizat câteva lucrări care reprezentau momente din viaţă, ulterior am trecut la portrete. De aici şi până la icoană, pasul a fost unul firesc»”, se mai precizează în comunicatul bibliotecii.

Despre icoanele Mariei Ferestrăoaru va vorbi, în seara vernisajului, scriitorul Dan Iacob. Un material amplu despre Maria Ferestrăoaru se poate lectura AICI. (ZCH NEWS)

Articolul precedentJandarmeria Neamţ mai bogată cu 6 ofiţeri
Articolul următorLidl face modernizări la Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.