incendiu casa 03O explozie puternică s-a produs, sâmbătă (11 iunie) după-amiază, într-o casă situată în Roman, pe strada Stelian Toma. Pompierii s-au dus la locul intervenţiei cu 3 autospeciale şi o ambulanţă SMURD. Incendiul, care a urmat exploziei, a cuprins o porţiune din casa în care s-a auzit bubuitura, gardul gospodăriei şi casa vecină în totalitate.

„Echipajul SMURD a acordat primul ajutor calificat proprietarului, în vârstă de 28 de ani, şi l-a transportat la spital”, a precizat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

„Exista riscul extinderii flăcărilor către alte două construcţii apropiate de zona incendiului, una aflată la mai puţin de doi metri de bucătăria afectată. Pompierii au stins după două ore şi jumătate incendiul în limitele găsite. Au ars: acoperişul unei case, pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp., bunurile din interiorul bucătăriei, acoperişul celeilalte locuinţe, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, bunurile din cele trei camere şi din pod şi o porţiune din gardul de lemn”.

Pompierii au stabilit că totul s-a întâmplat din cauza unor scăpări de gaze, care au explodat în momentul în care proprietarul a încercat să aprindă aragazul.

Duminică a mai avut loc un incendiu, de astă dată la o bucătărie de vară dintr-o gospodărie din Roznov. Bucătăria, care avea 25 mp, s-a făcut scrum odată cu bunurile din interior. Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza unei lumânări lăsate nesupravegheate. (C.M.)

Articolul precedentLemne furate cu căruţa
Articolul următorTaxi în flăcări la Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.