pompieri roman 01Un autoturism, folosit în regim de taxi, a luat foc, în această dimineaţă (13 iunie), în jurul orei 10, în Roman, la scurt timp după ce proprietarul l-a parcat.

Incendiul a fost anunţat la pompieri de către un bărbat aflat în trafic pe str. Ştefan cel Mare, care a încercat să potolească flăcările cu un stingător.

„La locul indicat s-au deplasat 6 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman cu o autospecială de stins incendii, constatând că incendiul fusese localizat de persoana care a anunţat evenimentul”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

„Pompierii au lichidat incendiul şi au verificat autoturismul parcat în faţa celui afectat. Au ars instalaţia de iluminat a autoturismului, elementele combustibile de pe aproximativ 30% din suprafaţa bordului, s-au spart parbrizul şi geamul portierei din dreapta faţă”.

Pompierii au stabilit că maşina a luat foc din cauza unui scurtcircuit electric produs la un comutator defect de la instalaţia de iluminat. (C.M.)