lemne abandonateJandarmii suceveni au avut de furcă, duminică, 12 iunie, în jurul orei 22:00, cu doi bărbați, care transportau, cu două atelaje, o cantitate de material lemnos, se menţionează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Suceava.

Echipajul de la jandarmerie și lucrătorii Ocoalelor Silvice Adâncata și Pătrăuți acţionau la marginea pădurii din satul Mitocași (comuna Mitocu Dragomirnei).

„La vederea jandarmilor, cei doi bărbați au mărit ritmul de deplasare. Având în vedere comportamentul acestora, jandarmii au pornit în urmărirea lor, în scopul verificării legalității transportului. La un moment dat, persoanele în cauză au abandonat atelajele hipo și au fugit în pădure, însă în câteva minute au fost opriți de jandarmi. În cadrul verificărilor s-a constatat că persoanele au vârsta de 46 și 19 ani și domiciliul în comuna Corni, județul Botoșani, respectiv localitatea Pătrăuți, județul Suceava. Acestea, folosindu-se de o drujbă și un topor, au tăiat 5 arbori din specia foioase, cu intenția de a-i comercializa ulterior”, potrivit comunicatului citat.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare privind săvârșirea unor fapte susceptibile de a fi infracțiunile de tăiere fără drept de arbori și furt de material lemnos, iar cantitatea de masă lemnoasă (5,2 mc, în valoare de aproximativ 1.100 lei) și căruţele au fost predate în custodie Ocolului Silvic Pătrăuți. Totodată, cele două persoane și instrumentele folosite pentru tăierea arborilor au fost predate poliției. (ZCH NEWS)

Articolul precedentDNA: Percheziţii la Consiliul Judeţean Vaslui
Articolul următorExplozie la o casă din Roman, incendiu la locuinţa vecină
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.