Explodează numărul bolnavilor de pneumonie și gripă, spre final de sezon, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiGripa și pneumonia afectează tot mai mulți nemțeni, numărul persoanelor diagnosticate în cursul săptămânii trecute ajungând la 40 și, respectiv 577 de cazuri noi. Medicii remarcă o creștere a îmbolnăvirilor de sezon nu doar de la o săptămână la alta, ci și față de aceeași perioadă a anului trecut. Bolnavi de gripă erau 33 de persoane, anul trecut, iar cu pneumonie 486 de nemțeni. „Această creștere a numărului de îmbolnăviri este cauzată, în mare parte, de vremea neobișnuit de caldă pentru această perioadă, care favorizează înmulțirea virusurilor. Dar și imunității scăzute, un număr însemnat din cazurile noi raportate de medicii infecționiști fiind copiii mici și persoanele în vârstă de peste 65 de ani”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Neamț. În acest sezon gripal au fost diagnosticați cu gripă 125 de nemțeni. Pentru cei cu afecțiuni cronice, mai există 799 doze de vaccin gripal la medicii de familie, care le administrează gratuit. Până acum s-au vaccinat 42.841 de nemțeni din grupele de risc de îmbolnăvire.

Cei mai mulți bolnavi de gripă (30) din săptămâna trecută sunt din zona Piatra Neamț, aproape trei sferturi fiind copii, începând de la sugari (un caz) și până la cei de vârstă adolescentă. Din zona Roman sunt 10 persoane diagnosticate cu gripă, săptămâna trecută. Dintre cazurile noi, doar 14 bolnavi aveau forme mai grave de boală și au fost spitalizați. Infecțiile respiratorii sunt, de asemenea, în creștere, cu 3078 de persoane afectate, mai mult cu aproape 1.000 de bolnavi față de anul trecut. Medicii insistă pe respectarea strictă a regulilor de igienă personală, spălatul frecvent pe mâini cu apă și săpun, consumul de fructe și legume, aerisirea încăperilor, folosirea șervețelelor nazale de unică folosință. În grădinițe și școli trebuie făcut triajul zilnic pentru ca cei bolnavi, copii și cadre didactice, să poată fi trimiși la medic. (C.I.)

 

Articolul precedentAccident din cauza unui câine, mașină răsturnată – doi răniți
Articolul următorTârgul Universităţilor are loc joi, 20 februarie, la Atrium Palas Mall Iași

1 COMENTARIU

  1. Deci ce sa spun ….sunt siderat sa aud din gura , NU , direct din/in gura DSP Neamt ca virusurile se inmultesc la caldura si in consecinta o iarna grea ii omoara. Daca ii omora prostia , dispareau din tara noastra definitiv si in consecinta disparea si DSP …ca tot aia E!
    Stimati angajati ( nu putem spune medici) ai DSP ,pentru ca virusurile sa intre in stadiu de inghet biologic ar trebui sa avem iarna -80 de grade ( temperatura de siguranta biologica din laboratoare). Faptul ca ele, saracele, provoaca epidemii in perioada de iarna atipica se datoreaza doar sistemului nostru imunitar care la variatii de temperatura isi scade considerabil imunitatea si nicidecum imnultirii acestora ……la cald.

Comments are closed.