pietricica turism

Împrejurări cel puțin ciudate în cazul morții muncitorului strivit de un utilaj, la centrala electrică privată din Stejaru, comuna Pângărați. Astăzi, 27 iunie 2019, la două zile de la teribilul accident de muncă, în care bărbatul a fost strivit de un zid, de o volă și adus la spital cu mâna smulsă, în ancheta inspectorilor de muncă se conturează deja nevoia unei expertize tehnice.

 

Din cercetările făcute până acum, nu reiese foarte clar cum de a ajuns utilajul să omoare un om. Constantin V., de 51 de ani, a fost adus, marți dimineață, cu ambulanța la spital, în stare foarte critică. Practic, omului i-au fost smulse mână dreaptă și câteva coaste din stern. Resuscitarea lui a început din ambulanță, a continuat pe drumul până la spital și apoi în UPU Piatra Neamț. La ora 9.35, la mai bine de o oră de la apelul la 112, bărbatul a fost declarat decedat. Acum, după audierea mai multor angajați și a conducerii firmei private care produce energie electrică cu biomasă, se impune o expertiză tehnică: „Acea volă este un utilaj complex și este nevoie de o expertiză tehnică pentru a stabili exact cum s-a produs accidentul de muncă mortal din dimineața de 25 iunie. Vorbim de cercetări care se fac sub suspiciunea de ucidere din culpă, de neluarea și de nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă. Se pune problema unei posibile răspunderi penale și dosarul nostru trebuie să respecte toate procedurile”, declară juristul Ioan Popescu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț.

În paralel cu ancheta inspectorilor de muncă, și Poliția a deschis un dosar penal în legătură cu această tragedie.

În urma lui Constantin V. au rămas soția și 10 copii, dintre care doi încă minori. Localnicul era cântăreț în strana bisericii din sat și apreciat în comunitate drept un om gospodar, serios https://zch.ro/accident-de-munca-mortal-la-centrala-electrica-de-la-stejaru/ .

(C.I.)