27 iunie a început intens la Urgențele Spitalului Județean Neamț. Potrivit datelor furnizate de oficialii unității, în această dimineață s-au înregistrat cinci cazuri critice.

O femeie de 30 de ani, pacientă cu HIV, a încercat să se sinucidă, înghițind mai multe pastile Rivotril. Se pare că femeia are doi copii și o viață mai grea decât a considerat că poate duce, fapt pentru care s-a gândit să scape cu ajutoul clonazepamului. Ea a fost internată la ATI. Datele cu privire la acest caz au fost completate mai târziu de purtătorul de cuvânt al spitalului, jurist Victor Marghidan, care a revenit spunând că, de fapt, cel care a sunat la 112 a fost chiar soțul aflat la muncă. El a găsit-o inconștientă și cu tubul gol de Rivotril lângă ea.

Alți doi pacienți, soț și soție, din Grințieș, au ajuns la spital intoxicați cu ciuperci. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a refuzat internarea și a semnat plecarea la cerere. Mai complicată este situația soției sale, în vârstă de 21 de ani, însărcinată în 13 săptămâni. Ea a rămas internată.

Un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Bicaz, a suferit un accident de muncă. În timp ce se afla la lucru, la baza schelei, colegul său, aflat pe schelă, tăia o grindă cu drujba. A lăsat mașinăria jos pornită, ceea ce a dus la rănirea bărbatului de 52 de ani, care a ajuns la spital cu multiple plăgi tăiate și, după investigații și tratamentul imediat, a fost internat la ATI Neurochirurgie.

Un alt bărbat, de 63 de ani, din Filioara, a căzut de la înălțime, unde lucra cu mai mulți colegi. Și în acest caz este accident de muncă. El a suferit traumatisme la nivelul toracelui și la picior, i s-au făcut investigații CT și acum se așteaptă consultul neurochirurgical.

În fine, dar nu în cele din urmă, un bătrân din Bârgăoani a căzut de pe căuța plină cu fân, după ce i s-a speriat calul și-a luat-o la galop. Bărbatul, în vârstă de 78 de ani, a suferit traumatisme la cap și torace și a fost internat la chirurgie. (ZCH News)