0:00

Un exercițiu cu forțe și mijloace în teren a avut loc, pe 23 mai, la fabrica de ciment de la Tașca, un număr impresionant de militari cu tehnica din dotare intervenind pentru limitarea pagubelor unei situații de urgență ipotetice.

Exercițiu ISU la Tașca: explozie urmată de incendiu la fabrica de ciment, ZCH NEWS - sursa ta de informații
default

“Conform scenariului, la ora 10:00, prin SNUAU 112 Neamț, dispeceratul unității primește un apel de la personalul de pe locul de muncă al fabricii de ciment Tașca care anunță faptul că s-a produs o explozie puternică la moara de cărbune, urmată de un incendiu în zona unui transformator electric“, conform ISU Neamț.

Exercițiu ISU la Tașca: explozie urmată de incendiu la fabrica de ciment, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAu participat 60 de cadre militare de la Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț, cu 4 autospeciale de stingere, 6 ambulanțe, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare grea. Pompierii au fost sprijiniți de forțe de la IPJ Neamț, Jandarmerie, Ambulanță, UPU, SVSU Tașca, Crucea Roșie și Heidelbergcement Tașca.

Exercițiu ISU la Tașca: explozie urmată de incendiu la fabrica de ciment, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiS-a urmărit modul de acțiune a personalului din fabrică, a SPSU și a SVSU. Un alt obiectiv a constat în urmărirea modului de intervenție a forțelor profesioniste. S-a avut în vedere timpul de răspuns, modul de amplasare a tehnicii de intervenție, salvarea victimelor, limitarea și stingerea incendiului, precum și cooperarea cu forțele de intervenție venite în sprijin. (G.S.; FOTO: ISU Neamț)

Articolul precedentDaune de 1,8 milioane de lei pentru uciderea unui elev și rănirea altor doi
Articolul următorȘtire actualizată. Preot oprit în trafic, șofa cu o alcoolemie de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.