0:00

Știre actualizată. Preot oprit în trafic, șofa cu o alcoolemie de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: ”La data de 24 mai 2023 conducătorul auto a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore”, a declarat Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Știre inițială: Un preot din județul Neamț a fost reținut surprins în trafic conducând sub influența alcoolului.

Pentru că polițiștii au bănuit că șoferul era băut, l-au testat, iar rezultatul a fost șocant, 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere aceste considerente, urma a fi dus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De menționat este faptul că dacă rezultatul se confirmă, cel mai probabil preotul șofa deși era în pragul comei alcoolice. Nu este prima dată când fața bisericească cade în aceeași abatere. În urmă cu ceva vreme, tot pe când era băut la volan, i-a ieșit în cale un echipaj de la rutier. După semnalul regulamentar de oprire, șoferul a tras pe dreapta, a coborât din mașină și a încercat să fugă de anchetatori, fiind prins în scurt timp.

Același preot a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Târgu Neamț pentru fapte similare. În aprilie anul trecut el a primit o pedeapsă de 9 luni de închisoare pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe. Prin aceeași sentință a fost obligat la 30 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Vânători-Neamț sau Primăria Târgu Neamț. Tot atunci judecătorii i-au interzis să se mai urce la volan timp de 3 luni.

Un comunicat din 2020 amintește una dintre faptele acestuia la volan:

În seara de 24 iulie, în jurul orei 22.55, prin 112, Politia orasului Tg. Neamt a fost sesizată de N. Vasile, de 22 de ani, din comuna Băltătesti, judetul Neamt, despre faptul că un autoturism i-a acrosat masina, care era parcată în centrul comunei Băltătești, iar soferul respectivului vehicul nu a oprit continuându-si deplasarea către Tg. Neamt.

În temeiul sesizării, politistii au procedat la identificarea si oprirea în trafic, pe str. Mihail Kogălniceanu, a masinii implicate, la volanul căreia a fost identificat B. Cezar, de 43 de ani, din Tg. Neamt. Fiind testat cu aparatul etilotest rezultatul a indicat că bărbatul avea în aerul expirat o concentratie de 0,67 mg/l alcool pur, fapt pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea îmbibatiei de alcool în sânge.

(G.S.)

Articolul precedentExercițiu ISU la Tașca: explozie urmată de incendiu la fabrica de ciment
Articolul următorUn autoturism parcat s-a făcut scrum: focul a fost pus intenționat
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.