0:00

Magistrații din cadrul Judecătoriei Târgu Neamț s-au pronunțat în cazul unui grav accident de circulație soldat cu uciderea unui adolescent și rănirea altor doi. Șoferul implicat, un bărbat de 52 de ani, din Pipirig, a fost găsit vinovat de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă și a fost condamnat la 2 ani și 11 luni de închisoare pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere. Pe parte civilă, magistrații au acordat aparținătorilor despăgubiri ce însumează 1.850.000 de lei. Decizia nu este definitivă și a fost atacată la Curtea de Apel Bacău de către șofer și firma la care era asigurată mașina acestuia.

Daune de 1,8 milioane de lei pentru uciderea unui elev și rănirea altor doi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEvenimentul a avut loc pe 27 februarie 2020, în localitatea Davideni, comuna Țibucani. În jurul orei 06:40, trei elevi cu vârste de 15 și 16 ani,  mergeau pe marginea drumului către școală. Atunci au fost acroșați de o autoutilitară care transporta lemne de foc. Unul dintre adolescenți a fost prins sub mașină, iar în urma leziunilor severe a decedat pe loc. Ceilalți doi au fost răniți, unul având nevoie de 40-45 de zile de îngrijiri medicale, viața fiindu-i pusă în primejdie.

În fața judecătorilor bărbatul a declarat că la momentul accidentului, din sens opus venea un autoturism cu luminile de întâlnire aprinse, a făcut o buclă intrând pe contrasens apoi a revenit. S-a speriat, a frânat brusc și a tras dreapta de volan. A văzut pietonii, dar târziu, i-a claxonat, dar nu a mai putut să îi evite. A susținut că nu ar fi văzut băieții din timp, deoarece era întuneric, ploua, ei nu aveau nici o lumină și nici haine cu elemente reflectorizante. Recunoscând faptele, bărbatul a beneficiat de reducerea pedepsei cu o treime, astfel rezultând o sancțiune fără executare. (G.S.; FOTO: Antena 3 CNN)

Articolul precedentProgramul ”Casa Verde Fotovoltaice” epuizat în trei minute în zona centrală a țării. Urmează Moldova pe 29 mai
Articolul următorExercițiu ISU la Tașca: explozie urmată de incendiu la fabrica de ciment
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.