Exces de zel la Educaţie? Tactul pedagogic reglementat prin ordin!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMinisterul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS) va stabili, prin ordin de ministru, numărul de ore pe care elevii vor trebui să le aloce acasă pentru efectuarea temelor. Decizia va fi luată luni, 28 noiembrie, a anunţat ministrul Mircea Dumitru.

„Luni voi semna un ordin de ministru prin care reglementăm câte ore poate și trebuie să lucreze un elev sau o elevă în afara școlii. (…) Pentru învățământul primar este un cuantum de ore pe care trebuie să îl petreacă acasă ca să facă temele, care nu trebuie să depășească o oră. Pentru învățământul gimnazial, crește gradul la două ore. Pentru liceu, sigur că trebuie să fie ceva mai mare. (…) Este un prag, o limită de tolerabilitate pentru un elev care se află la o vârstă foarte fragedă și care nu poate, nu are capacitatea psihologică și biologică să se concentreze intelectual asupra unei astfel de sarcini după ce a stat un număr foarte mare de ore la școală. (…) Dacă nu se înțelege chestiunea aceasta printr-o pedagogie naturală, pe care ar trebui să o trăim, să o respirăm în mod firesc, atunci legiuitorul, în cazul de față ministrul Educației, dă un ordin prin care spune, de pildă, că la învățământul primar, la clasa pregătitoare, nu se dau teme acasă”, a declarat ministrul educaţiei în timpul sesiunii online „De vorbă cu Ministrul tău”.

Mircea Dumitru a participat la „De vorbă cu Ministrul tău”, joi, 24 noiembrie, pentru a răspunde întrebărilor referitoare la stadiul  proiectelor în curs ale Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS). Subiectele abordate au fost: concursurile pentru directorii de școli; învățământul profesional dual; etica în învățământul superior și cercetare și eforturile pentru creșterea accesului la educație în învățământul preuniversitar.

„De Vorbă cu Ministrul tău” este o inițiativă a Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic, care îşi propune să sprijine dialogul între miniștri și cetățeni. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentBărbat bolnav de schizofrenie împușcat de polițiști
Articolul următorUn comisar din Neamț combate corupția la nivel național
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.