siera nevada 01Cea mai așteptată producție românească a anului, peliculă propusă la premiile Oscar, SIERANEVADA, va avea premiera de gală la Cinema Dacia Piatra Neamț, marți, 13 septembrie, de la ora 19:00.

La eveniment sunt aşteptaţi să participe actorii Ilona Brezoianu și Iulian Puiu.

Cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Cristi Puiu a deschis competiția oficială a celei de-a 69-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes (11-22 mai 2016) şi va inaugura (9 septembrie) și sezonul de toamnă al premierelor cinematografice românești.

În distribuție îi regăsim pe actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga, Ilona Brezoianu.

“Acțiunea din SIERANEVADA are loc la 3 zile de la atentatul din redacția hebdomadarului parizian, Charlie Hebdo și la 40 de zile de la moartea tatălui lui Lary, un medic trecut de 40 de ani. Acesta urmează să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de tânăra lui soție, în sânul familiei reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor”, este descris filmul de reprezentanţii casei de producţie Mandragora.

Cristi PuiuSIERANEVADA este cel de-al 4-lea lungmetraj regizat de Cristi Puiu (în imagine) și este propunerea României la Premiile Oscar. Este o producție Mandragora, în coproducție cu Produkcija 2006 Sarajevo (BIH), Studioul de Creație Cinematografică al Ministerului Culturii, Sisters and Brother Mitevski, Spiritus Movens, Alcatraz Films. Filmul a fost  realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Fondacija Za Kinematografiju Sarajevo, Macedonian Film Agency, Croatian Audiovisual Center, Region Ile de France, Eurimages. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Mandragora)