accident descarcerareUn bărbat, de 42 de ani, din comuna Moțca (Iași), și-a pierdut viața, în noaptea de 29 spre 30 august, într-un accident rutier petrecut pe DN2, în comuna Săbăoani. Din motive care n-au fost stabilite cu exactitate, bărbatul, care conducea un autoturism în direcția Suceava-Roman, a pierdut controlul volanului, iar mașina a intrat pe contrasens și s-a izbit violent de un TIR. Impactul a fost atât de puternic încât şoferul autoturismului a rămas încarcerat. După intervenția pompierilor, el a fost scos din mașină și declarat decedat. La volanul TIR-ului se afla un cetățean ucrainean, în vârstă de 46 de ani, care circula spre Suceava.

”Ambii conducători auto au fost verificați în baza de date și s-a constatat că bărbatul din județul Iași nu figura ca fiind posesor de permis de conducere eliberat de autoritățile române”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

În cauză se fac cercetări într-un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar polițiștii continuă investigațiile, pentru a stabili atât dacă șoferul avea permis eliberat de vreun alt stat, cât și împrejurările în care a pierdut controlul direcției. (C.M.)