0:00

Evaziune fiscală plimbată de la Tribunalul Neamţ la Înalta Curte de Casație si Justiție, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎntr-un mai vechi dosar de evaziune fiscală,  în care au fost implicaţi Bogdan Andrei Ungureanu, administrator al unei firme din Brusturi, SC Best Green Construct SRL şi un fost poliţist, Neculai Desmerdatu, soluţionat de Tribunalul Neamţ şi Curtea de Apel Bacău, acum ar trebui să se implice Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Asta pentru că Ungureanu, prin avocatul său, a formulat un recurs în casaţie.

Este vorba despre un dosar de evaziune fiscală prin înregistrarea unor achiziţii fictive de la celebra firmă din Târgu Neamţ, Lemuria Fabtrade, în valoare de 370.000 de lei, operate de administratorul firmei de construcţii, Bogdan Andrei Ungureanu. În acest fel nu au mai ajuns în bugetul statului dări în valoare de 52.000 de lei, potrivit anchetei DIICOT. La acestea se mai adaugă şi servicii de consultanţă inexistente, în valoare de 124.000 lei, prejudiciul de aici ridicându-se la 18.000 de lei. În acea perioadă firma din Târgu Neamţ era controlată de fostul poliţist. Mai multe detali puteți citi aici.

Dosarul s-a judecat la Tribunalul Neamţ, iar apelurile la Curtea de Apel Bacău. După amânări repetate timp de jumătate de an, pe 16 noiembrie 2020 era schimbată în parte decizia primei instanţe: Ungureanu primeşte patru pedepse complementare a interzicerii unor drepturi, pe o perioadă de 2 ani, în final având o perioadă de încercare de 8 ani, timp în care se află sub supraveghere.

 

Miercuri, 12 ianuarie, recursul în casaţie făcut de Ungureanu ar trebui să fie luat în discuţie într-o primă şedinţă a Înaltei Curţi.

Angela Croitoru

Articolul precedentUșor de aplicat la 200.000 euro nerambursabili pentru școlile din Neamț
Articolul următorTrei ani de închisoare pentru cumpărături cu un card furat
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.