Mai puţin de jumătate dintre elevii de clasa a opta ar obţine medii de intrare în liceele din Neamţ. Din cei 4.577 de absolvenţi doar 44,75% au reuşit să obţină note de trecere la simulările pentru evaluarea naţională la română şi matematică, desfăşurate pe 5 şi 6 martie. În urma centralizării rezultatelor se pare că 6 elevi au obţinut nota 10 la Limba şi Literatura Română, iar alţi 17 au fost notaţi cu 10 la matematică.

Potrivit aceleiaşi statistici, 31,78 % dintre elevi au reuşit să ia note peste 5 la matematică, iar 64,15 % dintre aceştia au primit note peste 5 la limba şi literatura română. Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi. În acelaşi timp, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii.

Elevii din clasa a VIII-a vor termina cursurile în 8 iunie, iar Evaluarea Naţională va începe în data de 11 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura Română. Pe data de 13 iunie va fi testarea la Matematică, iar în 14 iunie, la Limba si literatura maternă. (E.C.)

Articolul precedentPrețul nepurtării centurii de siguranță: 290 sau 435 de lei
Articolul următorBeție cu scandal, înjunghiat cu țăpușa
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.