O beție duminicală dintre doi prieteni de pahar s-a încheiat cu dușmănie, în ziua de 18 martie, la Grințieșul Mare. Între un tânăr de 28 de ani și un bărbat de 46 de ani, care-l chemase la el acasă la băut, a izbucnit, inițial, cearta. N-a durat mult și cei doi s-au luat la bătaie. Musafirul a fost lovit destul de serios, până ce s-a înfuriat și a ripostat, iar ca să pună punct conflictului a luat o țăpușă și, după ce și-a bătut bine prietenul, l-a înjunghiat.

La ora 11:36, în miezul zilei, semn că oamenii s-au apucat de chefuit devreme sau au ținut-o toată noaptea în beție, o ambulanță l-a transportat la spital pe bărbatul de 46 de ani. Avea policontuzii prin agresiune, plus plaga înjunghiată pentru tratarea căreia a fost internat în secția de chirurgie. La rândul lui, agresorul, și el lovit bine, s-a dus la medicul de familie, care a chemat o ambulanță și l-a trimis la spitalul din Tîrgu Neamț.

Polițiștii au deschis un dosar penal în cauză și fac cercetări pentru lovire și alte violențe. Încadrarea juridică se poate schimba dacă medicii legiști stabilesc că viața bărbatului de 46 de ani a fost pusă în pericol. (C.M.)