În săptămâna 12-18 martie, polițiștii rutieri au ieșit la „vânătoare” de șoferi pe care centura de siguranță îi incomodează maxim la condus.  Acțiunea a făcut parte din campania preventivă „SEATBELT”, al cărei scop este conştientizarea participanţilor la trafic asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă. Și conștientizarea se face, cel mai ușor, cu sfânta amendă.

„Polițiștii rutieri au efectuat controale pe parcursul întregii săptămâni, urmărind gradul de folosire a centurii de siguranţă, atât de către conducătorii auto, cât şi de către pasagerii din autovehicule, precum și respectarea regulilor privind transportul copiilor în autovehicule”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

În total au fost aplicate 487 de amenzi, dintre care 462 pentru nefolosirea centurilor de siguranță și a dispozitivelor de retenție și 25 pentru folosirea telefonului mobil fără dispozitiv hands-free. Nepurtarea centurii se sancționează cu 2-3 puncte amendă  (290 sau 435 de lei) plus două puncte de penalizare doar pentru șoferi. (C.M.)

Articolul precedentRata tomografului acoperită din veniturile proprii ale Spitalului Neamț
Articolul următorEvaluarea Naţională (simulări): Promovabilitate sub 50% în Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.