0:00

Evaluarea Națională, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Limbile străine, covorul și cutia de carton
*„Mai ușor decât la Română”, au fost cuvintele cele mai întâlnite după evaluarea de ieri, la disciplina Matematică

Cei mai mulți elevi, care au ieșit, ieri, pe porțile Școlii Gimnaziale Nr. 2, după examenul de la Matematică, s-au declarat mulțumiți și au precizat că se așteaptă la note mai mari decât la testul de la Română. Primul elev a ieșit după aproximativ o oră și 20 de minute și a spus că îi este greu să creadă că poate lua mai puțin de 10.

„Am rezolvat tot. Nu aveam de ce să mai rămân în clasă. Nu a fost greu, dar nici foarte ușor. Subiectul al III-lea este cel care va face diferența între cei mai buni și cei care se vor situa sub note de 10”, a precizat un elev al școlii din Piatra Neamț.

O parte dintre elevi a apreciat chiar că subiectele au fost mai ușoare decât cele de anul trecut și că se vor lua multe note mari. Subiectul care le-a dat cele mai multe bătăi de cap, al III-lea din foaia de examen, s-a axat pe cunoștințe de geometrie. Practic, un covor și o cutie de carton cu capac au fost «subiectele» care i-au solicitat cel mai mult pe absolvenții de-a VIII-a. Aceștia au avut de rezolvat mai multe cerințe, printre care: să demonstreze distanța dintre un punct și o latură dată, să calculeze lungimea conturului covorului, să calculeze volumul cutiei, să arate câți centimetri pătrați de carton au fost folosiți pentru confecționarea cutiei etc.

De la test nu au lipsit nici subiecte la care elevii au avut de rezolvat calcule simple cu ajutorul adunărilor și scăderilor. Spre exemplu, la subpunctul 6 al primului subiect, elevii au avut de aflat dintr-o diagramă care este numărul elevilor de clasa a V-a care au optat pentru studiul limbii spaniole.

„Este pentru prima dată când la Evaluarea Națională copiii spun că a fost mai ușor la Matematică decât la Limba română. Așteptăm rezultatele și să vedem dacă se confirmă cele susținute de ei”, a precizat prof. Camelia Elena Neță, inspector școlar de specialitate Matematică din cadrul IȘJ Neamț.

La această probă, în județul Neamț, „nu s-au semnalat situații deosebite, au fost prezenți 4.743 candidați și au absentat 64”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Neamț. Rezultatele testelor de la Limba română și Matematică vor fi făcute publice vineri, până la ora 16. Cei care consideră că au fost dezavantajați în urma corectării testelor pot depune contestații în aceeași zi, la secretariatul școlii, până la ora 20. Rezultatele finale vor fi cunoscute la 1 iulie. (M. TEODOROF)

Articolul precedentPrefectul suferă și nu știe
Articolul următorMarţi, la Festivalul Internaţional “Poezia la iaşi” / Patru poeţi pietreni au primit titlul de “Poet al Iaşului”