0:00

Contestațiile depuse de elevi au modificat topul mediilor în câteva județe ale regiunii Nord-Est. Notele finale au fost publicate astăzi, 30 iunie, pe site-ul dedicat, urmând ca repartizarea computerizată la liceu să se deruleze în data de 14 iulie, după publicarea ierarhiei mediilor în fiecare județ.

Rămân tot 3 medii de 10 în județul Neamț, după cele 355 de contestații , iar promovabilitatea a urcat la 77,88% (față de 77,73% inițial), după ce doar 6 elevi au atins media 5. Pentru admitere la liceu nu contează media, câtă vreme sunt locuri suficiente și, teoretic, dacă fișa este completată cu cât mai multe opțiuni, toți absolvenții care au dat examenul ar trebui să intre la un liceu.

Iașiul a înregistrat o medie de 10 în plus după contestații și ajunge la 17 medii maxime, Suceava ajunge la 9 medii de 10 (de la 8) și Bacăul mai câștigă două medii de 10 și bifează 9 medii maxime.

Rezultatele finale în cele 6 județe din Nord-Est sunt următoarele:

-Neamț – tot 3 medii de 10

-Bacău – de la 7, la 9 medii de 10 – detalii

-Botoșani – tot 5 medii de 10 – detalii

-Iași – de la 16, la 17 medii de 10 – detalii

-Suceava – de la 8, la 9 medii de 10 – detalii

-Vaslui – rămâne cu 2 medii de 10 – detalii

C.I.

Articolul precedentAvertizări de caniculă în Regiunea Nord-Est: COD PORTOCALIU în Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Suceava
Articolul următorIași: Transport de cocaină interceptat de polițiștii de la rutieră. Percheziții DIICOT și trei arestări