Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări de caniculă pentru judeţele Regiunii Nord-Est. Acestea sunt valabile astăzi, 30 iunie şi mâine, 1 iulie.

Botoşani, Iaşi, Neamţ (zona de şes) şi Suceava (zona de şes) sunt avertizate cu COD PORTOCALIU. „În zilele de joi (30 iunie) și vineri (1 iulie), local în zonele joase din Banat, Transilvania și Moldova valul de căldură va fi persistent, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36-38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18-22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat”, precizează ANM.

Avertizări de caniculă în Regiunea Nord-Est: COD PORTOCALIU în Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBacău (zona de şes), Vaslui şi Suceava (zona de munte) sunt avertizate cu COD GALBEN. În intervalul menționat valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade, mai menţionează meteorologii. (M. CONSTANTINESCU; HARTA: ANM)

Articolul precedentContrabandă cu tutun – descinderi în Neamț și alte 19 județe, 4 persoane reținute
Articolul următorEvaluare națională. Rezultate finale în regiunea Nord-Est, cu 3 județe care au mai multe medii de 10
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.