Subiectele pe care le-au avut elevii de rezolvat astăzi, la proba scrisă la limba și literatura română din Evaluarea Națională, sunt genul epic și redactarea unui text narativ. Elevii au avut de făcut o compunere de cel puțin 150 de cuvinte în care să motiveze apartenența la genul epic a textului la prima vedere de la subiectul I B.

La subiectul II B, elevii au trebuit să redacteze o narațiune, de 150-300 de cuvinte despre o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate, potrivit edupedu.ro.

Subiectul extras pentru proba de astăzi este varianta 5 și, în afară de punctajele pe subiecte, se acordă 10 puncte din oficiu.

A doua probă de Evaluare Națională va fi la matematică, miercuri, 17 iunie. Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14, urmează contestațiile între orele 16-19 și a doua zi până la ora 12. Notele finale vor fi publicate pe 27 iunie.

Elevii care nu pot participa la o probă sau la ambele, din cauza temperaturii de peste 37,3 grade sau din cauza coronavirusului, vor putea da examenul în sesiunea specială, din perioada 29-30 iunie.

(C.I.)