rezultate foto businessmagazin.roPentru anul 2015, județul Neamț a reușit să intre în primele 30 de școli din țară, clasament realizat după criteriul mediilor obținute la evaluarea națională, înainte de contestații.

Este vorba despre Colegiul Național ”Petru Rareș”, din Piatra-Neamț, care ocupă poziția a 21-a, cu o medie de 9,31 la rezultate. CN ”Petru Rareș” este liderul clasamentului realizat pe întreg județul Neamț, unde locul al II-lea este adjudecat de Colegiul Național ”Roman Vodă” din Roman, iar pe locul al III-lea s-a clasat Colegiul Național „Calistrat Hogaș”, din Piatra-Neamț.

De altfel, primele zece poziții în topul performanței la evaluarea națională aparțin clar școlilor din Piatra Neamț (7 unități), urmate de cele din Târgu Neamț (2 școli) și colegiul din Roman. Același clasament, aferent școlilor gimnazială, are drept liderde grupă Școala nr. 3 din Piatra-Neamț, cu o medie a rezultatelor de 8,96, urmată îndeaproape de Școala Gimnazială „Elena Cuza”, tot din Piatra-Neamț, cu media 8,60.

Din mediul rural, școala cu cele mai mari medii la evaluarea națională este, potrivit statisticilor, Școala Gimnazială Rotunda (comuna Doljești), cu 7,89.

Asta la nivel de palmares și CV bogat pentru unitățile de învățământ. În privința elevilor, concluzia este că un sfert dintre absolvenții de-a VIII-a au fost înfrânți de evaluarea națională, nereușind să capete 5-ul salvator. Ca un făcut (al sistemului), aceștia au toate șansele să prindă un loc la liceu, deși după cum susțin profesorii, care mai știu una-alta, sunt minime șanse ca acești elevi să evolueze astfel încât să ajungă să obțină diploma de bacalaureat.

(M. TEODOROF)

1 COMENTARIU

  1. Cred ca ar fi bine sa scoateti in evidenta scolile cu cele mai slabe rezultate si sa observam ca mediile sunt de ras la ce subiecte au fost. Pentru un 5 nu era mare greu la matematica din ceea ce relateaza profesorii pe posturile de televiziune.
    Un lucru interesant -conducerile acestor scoli sunt abonate la gradatii de merit, oare de ce si cum e posibil asa ceva…………………….!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.