alegeri psd tg - foto daniel harpa facebookCasa Culturii ”Ion Creangă” din Târgu Neamț s-a umplut de social-democrați sâmbătă, 27 iunie, la ora ceaiului. Primarul Daniel Harpa a fost reconfirmat pe funcția de președinte al organizației PSD Târgu Neamț, la finalul unei întâlniri care a avut toate ingredientele statutare, de la raportul celor trei ani de activitate la primărie, dar și pe linie politică, până la invitați ”de la județ”: deputații Ionel Arsene și Vlad Marcoci, vicepreședintele Consiliului Județean Emilia Arcan, Aurelia Simionică (președinte PSD Piatra, realeasă în ajun), consilierul județean Vasile Nica, primari PSD din comunele Agapia, Timișești, Bălțătești, Brusturi, Ghindăoani, Grumăzești, Drăgănești, plus consilieri locali PSD din oraș și city-managerul Vasile Apopei.

”Târgnemțenii trebuie să știe ce realizări are primarul lor, ce realizări are Consiliul Local, iar astăzi am hotărât ca, pentru început, să vă prezint un raport al primarului, în cei trei ani de mandat. La al doilea punct pe ordinea de zi sunt alegerile organizației PSD Târgu-Neamț. Salut prezența în orașul nostru a unor prieteni de suflet. Salut prezența președintelui PSD Neamț, cel mai bun prieten al meu, domnul Ionel Arsene. Cu emoțiile de rigoare, vreau să anunț și prezența soției mele, aici în sală”, a spus, la început, Daniel Harpa.

Despre alegeri în sine, nu se poate spune decât că au avut un final previzibil, Daniel Harpa fiind singurul care și-a depus candidatura, deci a și câștigat, fără vreo emoție.

Din activitatea de primar, prezentată în raport print și pe DVD-uri, la intrare, se rețin câteva aspecte, în special la capitolul Economie: că, la preluarea mandatului, în anul 2012, gradul de îndatorare a primăriei era de 70%, însemnând un credit la BCR de 4,95 milioane de euro (22 de milioane de lei noi) și datorii la furnizori de 4,11 milioane de lei, pentru achitarea cărora s-a contractat un credit de la Ministerul Finanțelor. La ora actuală, creditul de la Ministerul Finanțelor a fost achitat din fonduri guvernamentale, iar rata lunară a creditului BCR a scăzut la mai bine de jumătate. Gradul de îndatorare a orașului Târgu-Neamț este acum de 17%.

(C.T. STURZU)