evaluare - foto stirileprotv.roNu mai puțin de 378 de contestații au fost depuse în județul Neamț, imediat după aflarea rezultatelor la evaluarea națională. Atipic anilor din urmă, cei mai mulți contestatari au fost din rândul celor care n-au privit cu ochi buni rezultatul de la limba și literatura română – 261. Pentru rezultatele de la matematică, s-au „revoltat” doar 117.

De altfel, rezultatele de la evaluarea națională au arătat că cele mai multe note de 10 au fost la matematică – 147, comparativ cu limba română, unde notele desăvârșite au fost doar 39 la număr. Tot la română au fost înregistrate și cele mai dezastruoase rezultate. Aproximativ 30% dintre elevii nemțeni care au participat la evaluarea națională au luat note cuprinse între 1 și 4,99. Este vorba despre 1544 de elevi, de două ori mai mulți decât cei care au obținut aceleași rezultate la matematici.

Rezultatele finale vor fi afișate, potrivit calendarului evaluării naționale, în 30 iunie. Rezolvarea contestațiilor se face într-un singur centru de evaluare, din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 8 din Piatra-Neamț. Procentajul mediilor peste 5, în județul Neamț, înainte de contestații, este de 74,69%”, a precizat prof. Mihai Floroaia, inspector școlar general adjunct al IȘJ Neamț.

(M. TEODOROF)