0:00

Primul eşalon din voleiul românesc are programat, la finalul acestei săptămâni, etapa a doua din retur, una care se anunţă echilibrată, atât la masculin, cât şi la feminin. Cel mai echilibrat meci al acestei runde din campionatul masculin se va derula duminică, 31 ianuarie, şi va opune echipele Tricolorul Ploieşti şi Arcada Galaţi. Volei Club Municipal Piatra Neamţ, care, în etapa trecută a obţinut prima victorie după 12 etape, joacă sâmbătă, 30 ianuarie, în deplasare cu SCM U Craiova.

Voleibaliştii pietreni au o misiune dificilă la Craiova. Oltenii sunt liderii clasamentului, nu au niciun meci pierdut şi au o echipă robustă. Ei au cedat un punct la Piatra-Neamţ în turul campionatului, însă acum au o forţă de joc impresionantă. În urmă cu câteva zile, craiovenii au mai înregimentat doi jucători în lot: Kleist Praia Filho (din Brazilia) – extremă şi românul Filip Todor – centru, transferat de la Caransebeş. În plus, SCM U Craiova beneficiază de aportul celui mai valoros jucător român al momentului: Laurenţiu Lică, acesta jucând pe postul de universal. Ridicătorul oltenilor este Cristian Bartha, component al naţionalei masculine. În condiţiile în care municipalul pietrean pleacă din postura de out-sider, oficialii echipei se mulţumesc şi cu un punct în Bănie. „Ar fi superb un punct la Craiova. Trebuie să jucăm cu aplomb, cum am jucat etapa trecută, cu Ploieştiul… Depinde de ei, de jucători”, a declarat tehnicianul Nicu Buruş.

Etapă interesantă la volei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa feminin, Unic Piatra Neamţ joacă sâmbătă, de la ora 14, în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, împotriva formaţiei Ştiinţa Bacău. Înaintea etapei a doua din retur, cele două formaţii sunt vecine de clasament. Băcăuancele ocupă locul 6 cu 20 de puncte, în timp ce pietrencele sunt pe 7 cu 14 puncte.

Mihai STOIAN

Articolul precedentActualizare. Hoţul de la Arhiepiscopie a fost prins, 20.000 lei – jucaţi la păcănele
Articolul următorAmical județean: Piatra Neamț vs. Roman
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.