Ceahlăul Piatra Neamţ va susţine sâmbătă, 30 ianuarie, de la ora 15.30, al doilea amical din perioada centralizată de pregătire. Adversara formaţiei pietrene va fi Petrotub Roman, din Liga a III-a. În primul meci, jucat contra formaţiei Aerostar Bacău, pietrenii s-au impus cu 3-0.

Ceahlaul ultimelor doua etape din 2015Lotul Ceahlăului s-a reunit pe 19 ianuarie, iar de pe 25 a intrat în cantonament la stadion. Numărul şedinţelor de pregătire a crescut la două pe zi, iar meciurile de pregătire sunt programate câte două în fiecare săptămână. În prima partidă, juniorii crescuţi de tehnicianul Lidi Chertic au făcut diferenţa în faţa formaţiei Aerostar Bacău, demonstrând că sunt peste valoarea „stranierilor” aduşi în această iarnă de acţionarul Angelo Massone. Poate şi de aceea, tehnicianul Stefano Maccoppi consideră perioada de omogenizare drept una foarte dificilă pentru Ceahlăul. „E o perioadă foarte dificilă pentru noi. Trebuie să muncim mult pentru salvarea de la retrogradare. Mai aşteptăm jucători în probe”, a declarat antrenorul principal al Ceahlăului.

Secundul Lidi Chertic, care pregăteşte şi echipa juniorilor de elită ai clubului pietrean, inclusă cu aproape tot efectivul în lotul seniorilor, spune că o decizie privind separarea echipelor ar putea fi luată în zilele următoare: „Deocamdată vom lucra impreună, dar e posibil ca, în zilele următoare, să se ia o decizie în privinţa celor două loturi. Deocamdată, nu cunoaştem alte amănunte”.

(Mihai STOIAN)