0:00

Actualizare. Hoţul de la Arhiepiscopie a fost prins, 20.000 lei – jucaţi la păcănele, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare:

Tânărul de 20 ani din Roman, care a spart două biserici şi mai are un furt probat de poliţişti, a fost dus astăzi, 30 ianuarie, în faţa procurorului, cu propunerea de arestare preventivă. În ciuda faptului că părea evident pericolul social pe care-l reprezintă individul, magistratul a decis să nu-l trimită în faţa instanţei, ci acasă. E adevărat, sub control judiciar pentru 60 de zile, lucru care nu-l împiedică în niciun fel să fure din nou.

*Știre inițială

Poliţiştii din Roman au reuşit să-l prindă pe hoţul care a furat în jur de 20.000 de lei din Catedrala Arhiepiscopiei Roman şi l-au reţinut, în seara de 29 ianuarie. Este vorba despre un tânăr de 20 de ani din oraş, care a spart şi biserica de lângă spital, acum o săptămână, dar acolo n-a găsit atât de mulţi bani. Imediat ce s-a văzut cu mica „avere” asupra lui, tânărul a plecat în „călătorie” prin oraşe mai mari şi a jucat absolut toţi banii la păcănele, aşa că nu s-a recuperat nimic din prejudiciu.

Catedrala Arhiepiscopiei Roman a fost spartă în noaptea de 27 spre 28 ianuarie, iar poliţiştii au stabilit că tânărul a pătruns în lăcaşul de cult prin forţarea uşii laterale, care asigură accesul în altar. Tânărul a adunat absolut toţi banii din cutiile milei şi din pomelnice, plus cutiile de donaţii, sume apreciate de păgubiţi la 20.000 de lei, pentru că atât se aduna de regulă la câteva zile. Hoţul însuşi a declarat că nu a numărat banii, dar în orice caz erau „foarte mulţi”. În ziua de 30 ianuarie, autorul spargerii va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de arestare preventivă.

(C. MIRCEA)

Articolul precedentAccident mortal la Pensiunea Eden, carambol cu 4 maşini la Săbăoani
Articolul următorEtapă interesantă la volei
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. O gasit tapu’ ispasitor … la cate infractiuni cu autor necunoscut sunt in roman , pe asta l’or prostit militienii sa ia asupra lui faptele … o sa il caute la puscarie cu bani si tigari probabil…. e prematur sa spui ca el e vinovatul si ca a furat 20 000 lei ,

Comentariile sunt închise.