Aflăm de la cei ce s-o plimbat cu doamna Plumb prin județ, că la un moment dat o vraghie i-o șoptit ministresei, că în aria unde e vorba să se pună gunoaie cu rază medie de acțiune ca și duhoare, foncționează o fabrică de oloi. Și ca să vază, că nu se încurcă socotelile, doamna ministru o poruncit un control, care să-i prezenteze un raport aidoma realității și nu ca pe vremuri. Acuma, din ce știm noi, pă platforma dă la Săvinești controalele se fac ca o mângâiere pe creștetul unui școlar cu note de trecere, așa că acuma suntem tare curioși cum o să moșmondească controlorii fapta asta, că nu-i tocmai cușher să pui gunoaiele lângă fabrica de oloi pentru oameni. Dacă era pentru mașini se putea trece cu vederea ca și până acum.

 Cine o zis că banu` e ochiu` lui ăla certat cu aghiazma, mare înțelept o fost. Păi, nu mai departe zilele astea, e vorba să se deie niște bănuți la premării, și să vedeți zarvă. Că unii vor să ieie mai mult, că-s orășeni, alți că au nevoi mai multe și cu brâu de lână, bașca se bat bucile obrajilor pe la cejeu, că sunt din aceeași alianță și nu se cade să iasă păgubiți. Acuma, vorba merge ca să se deie în mod egal și la urbane și la rurale, dar nu știm cum o să se scoață cojocu`, că dacă se bășică partidurile se lasă cu scandal. Și nu de alta, da` până se stinge buclucul, le trece primarilor de nevoi, drumurile se asfaltează singure, podețele răsar ca pătrunjelul după șură, bașca se aduce apă plată la fiecare creștin. Evident la final, socoteala se înmulțește cu doi și tot statu` plătește.

 Dom` manager de la șpetal o făcut ce-o făcut și-i ca sarea-n ochi pentru o seamă de creștini de la noi pe motiv de nu știu ce marafeți gheboși la comisioane. Că dom` doftor o făcut el mai multe lucruri cu bănuți de pe la sponsorachis și donății și nu s-o aplecat la fel de fel de recomandări venite tiptil la vreme de seară. Acuma, fie vorba între noi, cum să ceri să faci cu trei melearde ce se face cu șase sute de meleoane, ori să iei sculă de juma de meleon de parai care-i de fapt un sfert. Parol, da` dom` doftor chiar nu poate avea pretenții, să fie iubit ca Bianca de către Bote, ori ca teveaul de către fisc. Cumătru zice că e lume nesimțitoare, că nu pricepe cum poate să vânză cineva la stat un cal mort la preț de bidiviu de curse și care mai și râgâie pe deasupra. E strigător la DNA.