***** ACTUALIZARE 5 iulie: Bărbatul prins în flagrant a fost prezentat Judecătoriei Roman, cu propunerea de arestare preventivă, iar instanța a decis: ”În temeiul art. 223 alin. 2 teza a II-a din noul Cod de procedură penală (NCPP) şi art. 225, 226 NCPP dispune arestarea preventivă a inculpatului Călin Dumitru, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă de înşelăciune, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04 iulie 2018 şi până la data de 02 august 2018. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa din Camera de consiliu azi, 04 iulie 2018, în prezenţa a inculpatului asistat de apărător din oficiu”.

Deocamdată, Dumitru Călin nu a contestat decizia instanței.

***** ȘTIRE INIȚIALĂ

Desele tentative de înșelăciune prin metoda ”Accidentul”, comise în zona Roman, s-au concretizat în două cazuri, una dintre persoane pierzând 2.500 de lei, iar a doua 1.500 de euro.

În noaptea de 3 spre 4 iulie, polițiștii de investigaţii criminale de la Roman au reţinut un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din Roman, care tocmai se ducea spre casa unei bătrâne din Trifești, ca să preia 6.000 de lei. Femeia pregătise banii, după ce fusese sunată de cineva, care s-a recomandat ca fiind fiul ei și i-a spus că a provocat un accident și are nevoie urgentă de 20.000 de lei, pentru a face urgent o operație. Cum femeia i-a spus că nu are decât 6.000 de lei, tariful a fost coborât brusc. Polițiștii au prins intermediarul, dar speră să ajungă la adevăratul autor, care se află, cel mai probabil, prin vreun penitenciar.

Astăzi, 4 iulie, la Piatra Neamț, au fost prinși alți doi indivizi, în circumstanțe similare.

Recomandările poliției

ATENŢIE: Dacă primiţi un telefon de la ”un binevoitor” care vă pretinde bani, pentru facilitarea unei intervenţii către autorităţi sau sub orice alte motive:

Nu daţi curs unei cereri de acest tip şi nu trimiteţi bani, deoarece există riscul major să fiţi victima unei înşelăciuni!

Cum trebuie să procedaţi:

  • Solicitaţi persoanei care v-a sunat cât mai multe detalii privind unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda implicată în accident, urmând a suna la aceste instituţii pentru confirmare;
  • Nu vă bazaţi pe cele relatate de un necunoscut! Escrocii mizează tocmai pe reacţia emoţională puternică de moment. Întrerupeţi imediat convorbirea şi încercaţi să apelaţi imediat pe telefonul mobil ruda la care face referire apelul sau persoane din anturajul ei, pentru a afla adevărul;
  • Chiar dacă cel care vă sună ”vă recomandă” să fiţi discret sau vă spune că nu puteţi lua legătura direct cu ruda dumneavoastră, deoarece autorităţile i-au ridicat telefonul, nu vă încredeţi în el! Trebuie să ştiţi că reprezentanţii Poliţiei sau ai Parchetului nu confiscă telefoanele mobile ale celor implicaţi în accidente rutiere;
  • Anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a primi sprijin de specialitate. În nici un caz nu acceptaţi o întâlnire directă cu persoana care v-a apelat, înainte de a discuta cu un poliţist! (C.M.)
Articolul precedentPolițiștii din Neamț – reprezentați la Turul Centenarului
Articolul următorDupă mai bine de doi ani, Serviciul de Arme are, din nou, șef
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.