Un poliţist nemţean, iubitor al mişcării pe două roţi, a răspuns prompt invitaţiei lansate de Asociaţia ”Cu bicicleta departe” de a participa la ”Turul Centenarului”.

Evenimentul a fost organizat în perioada 26 iunie – 1 iulie 2018.

Acţiunea de promovare a mişcării pe bicicletă a presupus ca polițiștii să parcurgă peste 500 de km, cu plecare simultană din Bucureşti, Timişoara şi Iaşi, și reunirea duminică, 1 iulie, într-un loc cu puternice rezonanţe istorice: Cetatea Alba Iulia.

Poliţistul nemţean s-a aliniat startului, alături de grupul care a pornit din Iaşi.

Agent principal de poliţie Andrei Prichici, din cadrul Secției de Poliţie Rurală Ion Creangă, nu a fost selectat întâmplător. Acesta practică ciclismul de 3 ani, în decursul cărora a participat la competiții sportive, ocupând locuri fruntașe. De asemenea, împreună cu alți împătimiți ai sportului pe două roți, a organizat prima ediție a ”MTB Roman Maraton”, concurs desfășurat în municipiul Roman, pe 5 mai 2018.

Parcurgerea celor 500 de km în 5 zile, în condiții de ploaie și temperaturi scăzute, pe traseul Iași-Roman-Piatra Neamț-Gheorgheni-Târgu Mureș-Mediaș-Alba Iulia a reprezentat modul în care echipa de poliţişti a adus un omagiu trecutului României şi evenimentelor care au marcat istoria acestei ţări.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ îl încurajează şi îl susţine în activităţile viitoare!