Elevii se întorc astăzi în școli, după vacanța intersemestrială de o săptămână. Semestrul II este structurat după cum urmează:

Cursuri – luni, 10 februarie – vineri, 11 aprilie

Vacanța de primăvară – sâmbătă, 12 aprilie – marți, 22 aprilie

Cursuri – miercuri, 23 aprilie – vineri, 20 iunie

Vacanța de vară – sâmbătă, 21 iunie – duminică, 14 septembrie

În acest an, elevii și cadrele didactice vor beneficia, pentru prima dată, de o zi liberă în plus în perioada sărbătorilor pascale, respectiv ziua de marți, 22 aprilie. Tot în cel de-al doilea semestru, elevii din Neamț vor recupera ziua de cursuri pierdută, în 27 ianuarie, când școlile din 27 de județe au fost închise, prin ordin de ministru, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Reprezentanții Inspectoratului Școlar au anunțat că recuperarea se va face în funcție de cum va decide conducerea fiecărei unități școlare în parte. devreme anul școlar.

Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar are 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfășurării examenului național de Bacalaureat. Cursurile claselor terminale se încheie în data de 30 mai 2014.

În ceea ce privește clasa a VIII-a, anul școlar are 36 de săptămâni din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfășurării Evaluării Naționale. Cursurile claselor a VIII-a se încheie în data de 13 iunie 2014. Pentru învățământul special – clasele a IX-a – a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologică, durata cursurilor este de 37 de săptămâni. (M. TEODOROF)

Articolul precedentAnexe ale stațiunii Bălțătești scoase la licitație
Articolul următorPleacă Vasiloiu, vine Pascariu?