Mai multe imobile și terenuri aparținând stațiunii Bălțătești, și implicit Consiliului Județean Neamț, vor fi scoase la vânzare prin licitație dacă consilierii județeni vor fi de acord. Este vorba despre grajduri, terenurile aferente, un iaz și teren intravilan care au fost scoase din protocolul semnat cu Ministerul Apărării, care administrează stațiunea în momentul de față.

Acestea vor fi scoase la licitație pornind de la suma de 249.181 lei, cu TVA inclus, iar raportele de evaluare au fost elaborate, potrivit proiectului de hotărâre, de către SC Expert Eval SRL Piatra-Neamţ. Conform studiului de oportunitate, cumpărătorul, SC TOPTEXIM SRL Piatra Neamț a solicitat aprobarea cumpărării unor imobile (construcții și terenuri) ce intră în componența Stațiunii Bălțătești, respectiv reprezintă (fosta) gospodărie anexă a stațiunii.

În susținerea cererii acesta aduce următoarele argumente: „păstrarea destinației actuale a imobilelor, respectiv creșterea animalelor pentru carne (viței de rasă și pește), petentul beneficind de o anumită experiență în acest sens, de o mare perioadă de timp imobilele în cauză nu sunt utilizate și se găsesc într-o stare avansată de degradare, este proprietarul unor suprafețe de teren adiacente imobilelor solicitate a fi cumpărate, fapt ce conduce la creșterea randamentului în ceea ce privește cultivarea terenurilor și, implicit, în asigurarea hranei pentru animalele ce vor fi crescute, crearea unor noi locuri de muncă, asigurarea pe piață a unui aport suplimentar de produse naturale locale, realizarea unei ecologizări a zonei”. (I.C.)

Articolul precedent300 de nemțeni la mitingul PDL de la București
Articolul următorElevii se întorc în școli, pentru „actul” al doilea

1 COMENTARIU

  1. Pai ,e licitatie, sau vanzare cu dedicatie?De unde are bani firma asta care in 2012 are o cifra de afaceri de vreo 300.000 lei?

Comments are closed.