vasiloiu

Consilierul județean Gheorghe Vasiloiu, ales pe listele APEL la alegerile locale din iunie 2012 și care a fost declarat incompatibil prin ordin al prefectului George Lazăr în cursul lunii ianuarie, ar putea fi înlocuit de următorul consilier județean, conform listelor și alianțelor, prin hotărâre a Consiliului Județean Neamț, în ședința de miercuri, 12 februarie.

Locul lui Gheorghe Vasiloiu, în Consiliul Județean Neamț ar putea fi luat de Lucian Pascariu. Potrivit raportului de specialitate, ”temeiul legal al validării mandatului de consilier judeţean al domnului Lucian-Ioan Pascariu îl constituie prevederile  legii 67/2004 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, în conformitate cu care candidaţii înscrişi în liste, care nu au fost aleşi, sunt declaraţi supleanţi în listele respective. În caz de vacanţă a mandatelor de consilieri aleşi pe liste de candidaţi, supleanţii vor ocupa locurile devenite vacante, în ordinea în care sunt înscrişi în liste, dacă, până la data validării mandatului pentru ocuparea locului vacant, partidele politice sau, după caz, alianţele politice ori alianţele electorale pe listele cărora au candidat supleanţii confirmă în scris, sub semnătura conducerilor judeţene ale partidelor politice, respectiv ale acelor partide politice care au constituit alianţe politice sau alianţe electorale, că supleanţii fac parte din partidul politic respectiv ori din unul dintre partidele politice care au constituit alianţele politice sau alianţele electorale, după caz. Astfel, în urma verificării listei de candidaturi depuse de Alianţa Electorală Populară Progresistă Europeană Liberală (APEL) pentru alegerile din 10 iunie 2012, a rezultat că următorul supleant este domnul Lucian-Ioan Pascariu, pentru care Partidul Democrat Liberal a transmis prin adresa nr.15/2014, confirmarea apartenenţei sale la respectiva formaţiune politică”.

Surse din cadrul coaliţiei PDL-PSD-PP-DD susţin că locul va rămâne vacant până se va reuşi schimbarea prefectului George Lazăr cu adjunctul său care va anula dispoziţia privind incompatibilitatea lui Gheorghe Vasiloiu. (Z.C.H.)

Articolul precedentElevii se întorc în școli, pentru „actul” al doilea
Articolul următorChemați la „datorie”