În pragul sărbătorilor de iarnă, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Piatra-Neamț, coordonați de profesorii lor, au desfăşurat mai multe acţiuni de voluntariat, cu scopul de a aduce un strop de fericire în rândul copii şi persoanelor vârstnice aflate în dificultate. Acţiunile de voluntariat s-au defăşurat în cadrul parteneriatelor încheiate de Școala Nr. 3 cu Asociaţia Culturală Clubul de copii Artis Piatra-Neamţ, respectiv Căminul pentru Persoane Vârstnice din localitatea Roznov.
„Prin implicarea lor alături de părinţi, elevii noştri au arătat că sunt dornici de a oferi ajutor şi de a face să zâmbească copii care provin din familii defavorizate. Totodată, elevii noștri au încercat să aducă bucurie și persoanelor în vârstă, cărora au reușit să le trezească amintiri frumoase din perioada copilăriei lor”, a precizat prof. Anişoara Oniciuc, directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 3.
Din dorința de a deveni ucenici ai lui Moș Crăciun, elevii, părinții, bunicii, cât și profesorii s-au mobilizat exemplar și au reușit în doar câteva zile să strângă nu mai puțin de 80 de pachete pentru copiii necăjiți.
„Ca în fiecare an, ne-am alăturat iniţiativei Asociaţiei Culturale Clubul de Copii Artis şi ne-am decis să fim alături de copiii pentru care sărbătorile de iarnă cu tot farmecul lor, nu există decât în cărţi. Am mobilizat repede părinţi şi bunici. Am ales dintre jucăriile noastre, pe acelea care şi pe noi ne-au atras cândva. Căciuli, fulare, mănuşi, bluziţe, care pentru unii nu mai erau la modă au fost atent selectate şi aşezate în cutiile de cadouri, ce s-au dovedit a fi neîncăpătoare. Am învăţat încă o dată că un gest mic, dintr-o inimă mare, poate alina sufletul oricărui copil”, a spus prof. Daniela Solomon.
Încărcați cu kilograme de bunătătți, voluntarii s-au oprit și la cei care își duc viața în Căminul pentru Persoane Vârstnice din Roznov. Întâlnirea dintre generații a fost una copleșitoare.
„Piatra de încercare a omeniei este fapta bună, căci omenia nu se exprimă prin vorbe, ci prin fapte. Am păşit cu mari emoţii pragul acestei instituţii, dorind să-i asigurăm pe vârstinii de la cămin că nu sunt singuri şi că în orice clipă există personae care se gândesc la ei”, a declarat prof. Mariana Burghelea. (M.T.)