De vineri, 15 aprilie, începe vacanța de primăvară pentru toți elevii, de două săptămâni. Ultimele cursuri din acest an școlar se reiau în data de 2 mai și se vor încheia după șase săptămâni, în ziua de 10 iunie pentru majoritatea elevilor.

Cei de-a XII-a termină primii, în data de 27 mai, după ce vor fi promovat și se vor fi înscris la bacalaureat. Examenul se va desfășura cu prima etapă – probele orale și de competențe digitale în perioada 6 iunie – 15 iunie. A doua etapă – probele scrise – se da derula în perioada 20-23 iunie, cu afișarea notelor pe 27 iunie, depunerea contestațiilor începând cu ora 12 și până la ora 18, urmând ca notele finale să fie publicate pe 1 iulie.

Absolvenții de a VIII-a termină anul școlar la 3 iunie, după ce se înscriu la evaluarea națională, pe care o susțin în perioada 14-17 iunie și află notele în data de 23 iunie. Contestațiile se depun în aceeași zi, între orele 16-19 și a doua zi între orele 8-12, iar notele finale sunt publicate în data de 30 iunie. Admiterea la liceu începe prin completarea fișelor de opțiuni în perioada 4-11 iulie și repartizarea se va face în data de 14 iulie.

Elevii de la liceele tehnologice și din învățământul profesional încheie cursurile la data de 1 iulie.

Reamintim că ministrul Educației a anunțat schimbări profunde începând cu următorul an școlar, care ar urma să fie structurat în 5 module de învățare și 4 vacanțe plus vacanța de vară, fără teze, dar cu evaluări la început și sfârșit de an școlar.

C.I.

Articolul precedentRezultatele elevilor nemțeni la Olimpiada Națională de Informatică
Articolul următor„Învăță să salvezi o viață” la Liceul Carol I Bicaz