0:00

„Învăță să salvezi o viață” la Liceul Carol I Bicaz, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPompierii nemțeni au desfășurat ieri, 13 aprilie, activități specifice cu elevii Liceului Carol I din Bicaz, în cadrul proiectului „Învăță să salvezi o viață”. Salvatorii le-au explicat, teroretic și practic, tinerilor cum trebuie așezată o victimă astfel încât să nu-i agravezi suferințele, recunoașterea rapidă a stopului cardio-respirator și aplicarea manevrelor de resuscitare până la preluarea victimei de către echipajele medicale de urgență, scoaterea unui bol alimentar prin metoda Heimlich și când anume este necesară apelarea serviciilor de urgență prin numărul unic de urgență 112.

„Învăță să salvezi o viață” la Liceul Carol I Bicaz, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Participanții la aceste lecții au înțeles că primul ajutor oferit la timp poate crește şansa de supraviețuire a victimei cu aproximativ 70%. Important este să acționezi și să nu rămâi indiferent la nevoile celor din jur. Pentru că ne dorim ca informațiile oferite să fie înțelese de cei care participă la aceste activităţi, o parte din elevi au pus în practică pe manechin manevrele de resuscitare învățate.

„Învăță să salvezi o viață” la Liceul Carol I Bicaz, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Și pentru că nu pierdem nici o ocazie să reamintim regulile de comportament în cazul producerii unei situații de urgență (incendiu, cutremur, inundații și descoperirea unor elemente de muniție) am purtat discuții interactive cu elevii și cadrele didactice cu privire la aceste aspecte”, a precizat locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

„Învăță să salvezi o viață” la Liceul Carol I Bicaz, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Angela Croitoru

Articolul precedentElevii intră în vacanță de Paști, apoi revin pentru 6 săptămâni de cursuri
Articolul următorDoi ani și 8 luni pentru pornografie infantilă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.