Patru elevi ai Colegiului Național de Informatică Piatra-Neamț au urcat pe podiumul Olimpiadei Naționale de Informatică, secțiunea liceu. Sunt rezultate foarte bune la o competiție dificilă și meritul liceenilor se remarcă și prin faptul că au luat cele mai multe medalii, din cei 9 elevi din Neamț care s-au calificat.

Rezultatele elevilor nemțeni la Olimpiada Națională de Informatică, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVorbim de Cristian Luchian , clasa a IX-a – care a obținut medalia de aur, pregătit de prof. Florentina Ungureanu, Andrei Horodniceanu, clasa a XI-a – medalie de argint, pregătit de prof. Mirela Mititelu, Robert Andrei Gașpar, clasa a XI-a – medalie de bronz și mențiune, pregătit de prof. Elena Andone și de Vlad Andrei Butnaru, clasa a XII-a – medalie de bronz, pregătit de prof. dr. Gheorghe Manolache (detalii aici ). Pe podium au urcat și Andrei Florin Enăchescu, clasa a IX-a la Colegiul Național „Petru Rareș” – medalie de bronz, pregătit de prof. Liviu Constantin Olaru și Francesco Mărtinuț , clasa a XI-a la Colegiul Național „Roman Vodă” – medalie de bronz, pregătit de prof. Florin Moldovanu. Nu în ultimul rând, remarcăm și participarea meritorie a elevilor Eduard Lucian Pîrțac, clasa a X-a la „Roman Vodă”, pregătit de prof. Petru Florin Gavril, a elevului Mihai Andrei Mărtinaș , clasa a XI-a la „Roman Vodă” pregătit de prof. Florin Moldovanu și a elevului Dan Andrei Cojocaru, clasa a XII-a la Colegiul Național de Informatică, pregătit de prof. Dumitru Ene. Etapa națională s-a desfășurat online, în ziua de 3 aprilie, potrivit Inspectoratului Școlar Neamț.

Cu o zi înainte s-a derulat, tot online, Olimpiada Națională de Informatică secțiunea gimnaziu. Patru elevi s-au calificat și au participat: Vlad Constantin Pătuleanu, clasa a VI-a la „Petru Rareș”, pregătit de prof. Liviu Olaru și din clasa a VII-a elevul Fabian Vasile Drăgușanu pregătit de prof. Carmen Mareș, Andrei Beșu-Roca din clasa a VIII-a la Colegiul Național de Informatică, pregătit de prof. Gabriela Blaga și – Philippe Andrei Colta, clasa a VII-a la „Roman Vodă”, pregătit de prof. Florin Moldovanu, a obținut medalia de bronz. Toți acești elevi sunt pregătiți de profesorii lor în cadrul Centrului de Excelență.

Pe cei mai buni îi așteaptă barajul pentru constituirea lotului de juniori – în 9 aprilie – și barajele pentru formarea lotului național de seniori – în perioada 9-10 aprilie.

Cristina Iordache

Articolul precedentPachete cu alimente de bază pentru 45.000 de nemțeni
Articolul următorElevii intră în vacanță de Paști, apoi revin pentru 6 săptămâni de cursuri