0:00

Copiii de gădiniță și elevii din județul Neamț se întorc la școală de luni, 27 februarie, după vacanța mobilă de o săptămână. Urmează 6 săptămâni de cursuri din modulul 4, până la vacanța de Paști, din perioada vineri, 7 aprilie – marți 18 aprilie.

În curând, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor susține simulările examenelor naționale. Primele simulări sunt cele pentru evaluarea națională, în perioada 20-21 martie, cu probele scrise la română și la matematică. Rezultatele vor fi comunicate doar elevilor și părinților până pe 29 martie. Elevii nu sunt obligați să susțină simulările, dar se pot folosi de aceste testări pentru a se familiariza cu regulile examenului propriu-zis și pentru a afla cât sunt de pregătiți. Notele nu se trec în catalog, decât la solicitarea scrisă a elevului, dar rezultatele se discută cu elevii și cu părinții pentru ultimele măsuri în vederea îmbunătățirii pregătirii pentru examenul de admitere la liceu.

Elevii din ultimul an de liceu vor susține simularea bacalaureatului în perioada 27-29  martie și vor afla notele până la data de 6 aprilie. Regulile pentru simularea acestui examen sunt aceleași ca la simularea evaluării naționale.

Anul școlar continuă cu ultimul modul în perioada miercuri, 19 aprilie – vineri, 16 iunie, cu excepția elevilor de a VIII-a care încheie cursurile pe 9 iunie și a liceenilor din ultimul an care termină cursurile pe 2 iunie. La rândul lor, elevii de la liceele tehnologice și cei din învățământul postliceal iau vacanță pe 23 iunie.

C.I.

Articolul precedentNeamț. A vrut să fie arestat și a anunțat la 112 că nu respectă ordinul de restricție
Articolul următorCod portocaliu de ninsori și vânt în Neamț și Suceava