0:00

Cod portocaliu de ninsori și vânt în Neamț și Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAdministrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de ninsori abundente și vânt care vor afecta mai multe județe, printre care, în regiunea Nord Est, se numără Neamțul și Suceava. Aceasta vine după ce, la începutul acestui week-end aceste județe se aflau sub incidența unui cod galben de ploi și zăpadă.

Codul portocaliu este valabil de astăzi, ora 10:00 până mâine, 27 februarie, ora 15:00. “Local și temporar vântul va avea intensificări la altitudini mari, cu rafale de peste 70 km/h, va fi viscol, vizibilitate scăzută și zăpadă troienită.

În Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în jumătatea de nord a Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 cm. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei”, precizează ANM.

Ninge abundent în aproape tot județul Neamț, cu excepția Romanului unde a plouat ușor. Temperaturile sunt cuprinse între -1 grad Celsius și 2 grade Celsius. Cerul este acoperit, vizibilitate redusă din cauza ninsorii, carosabilul este pe anumite porțiuni umed sau cu zăpadă frământată. Șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență, cu viteză redusă și să încerce pe cât posibil să nu pornească la drum lung sau măcar să se informeze înainte despre starea drumurilor.

Angajații Secției Drumuri Naționale din Piatra- Neamț au acționat azi dimineață cu 10 autoutilaje cu lamă și au răspândit 4 t de sare în principal pe drumurile naționale 12C,15,15B și 17B, iar la ora 12,00, cu 22 de autoutilaje și s-au răspândit 76 t de sare pe DN 2, 12C, 15, 15B, 15C, 15D, 15F, 15G și 17B, potrivit informațiilor furnizate de Nicolae Popovici, purtătorul de cuvânt al DRDP Iași.

DRUPO Neamț acționează pe teren cu 6 utilaje în acest moment, sectorizat, pe drumurile județene din Izvorul Muntelui, Bicazul Ardelean, Borca, Dămuc, Huisurez. Se acționează cu lama și se răspândește sare, potrivit informațiilor furnizate de ofițerul de serviciu al DRUPO.

În Piatra-Neamț, nu sunt probleme deosebite, se supraveghează principalele artere ale orașului și se va acționa punctual acolo unde va fi nevoie, menționeazp Marius Ghineț, directorul Publiserv.

Angela Croitoru

Articolul precedentElevii din Neamț revin la cursuri, urmează simulările
Articolul următorȘtire actualizată. FOTO. TIR răsturnat la Vânători Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.