iasi colegiu grigore moisilUn grup de elevi ai Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, coordonați de profesorii Anamaria Ghiban și Daniela Anghelescu, vor participa, în 2 octombrie, la o întâlnire de suflet cu membrii unei familii de refugiați ucraineni, la Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Acolo, tinerii ieșeni au participat, în luna august, la o importantă acțiune de voluntariat, ce a constat în renovarea a două gospodării puse la dispoziție de localnici persoanelor care și-au pierdut locuințele în urma conflictelor armate din regiunea Lugansk, Ucraina.

Această activitate are ca scop susținerea persoanelor aflate în dificultate, în vederea integrării acestora în comunitatea de la Măgura Ilvei. Voluntarii de la „Grigore Moisil” s-au solidarizat cu refugiații ucraineni și au derulat în timpul vacanței școlare o serie de acțiuni cu caracter umanitar: un turneu de tenis, un concurs de ciclism și un spectacol cultural-artistic, organizate în parteneriat cu autoritățile locale, firme și instituții.

Fondurile rezultate în urma acestor evenimente caritabile vor fi donate vineri, 2 octombrie, familiei Tuchalin, ce s-a stabilit la începutul lunii septembrie în localitatea bistrițeană și Asociației “Vasile Voiculescu”, partener în proiectul inițiat de tinerii informaticieni “Solidari cu cei de lângă noi! 112 pentru Ucraina”.

În contextul socio-politic actual, elevii Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” au înțeles adevăratul sens al solidarității umane și doresc să sensibilizeze opinia publică în legătură cu suferința celor de lângă noi, promovând drepturile omului și respectarea acestora, stimulând implicarea directă în acțiuni de eradicare a sărăciei la nivel global. (ZCH NEWS)

Articolul precedentMugur Cozmanciuc: “Parlamentarii din județele Moldovei, datori în fața electoratului să-i retragă sprijinul politic lui Victor Ponta”
Articolul următorMaşină furată din faţa unui restaurant, găsită zob în gard
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.