Ca urmare a rezultatelor de excepție obținute în ultimii 10 ani de elevii Colegiului Național Iași la olimpiadele naționale și internaționale, 12 elevi și 2 profesori au fost invitați să participe la prestigiosul concurs International Mathematics Competition, ediția a XVI-a, desfăşurat la Changchun, China în perioada 27 iulie – 1 august 2015.

La acest concurs, potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul Școlar Județean Iași, au participat elevi din 29 de țări de pe toate cele 5 continente, România fiind reprezentată de cele 3 echipaje ale Colegiului Național: două de juniori și unul de seniori.

Rezultatele elevilor ieșeni au fost remarcabile, demonstrând valoarea școlii românești de matematică. Eleva Mălina Constantinescu, din clasa a VI-a, pregătită de doamna profesoară Valerica Benţa, a obținut medalia de argint, iar la proba pe echipe cele două echipaje de juniori au obținut: „Second runner Up Group”- echipa de juniori B, formată din elevii Dan Ștefan, Cășuneanu Maria Otilia, clasa a VI-a, Grădinariu Sabina Mălina și Ciocîrlan Vlad Ioan, clasa a VII-a și „Second runner Up Team”- echipa de juniori A, formată din Constantinescu Mălina Elena, clasa a VI-a, Grădinaru Ana Alexia, Blăjuți Ștefan și Lăpușneanu Andrei Eugen, clasa a VII-a.

De asemenea, 8 dintre cei 12 participanți au obținut certificate de merit.

Elevii au fost pregătiți pentru acest concurs de membrii catedrei de matematică ai Colegiului Național Iași și de lector dr. Iulian Stoleriu de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi.

Participarea la această competiție de elită, onorantă prin valoarea concurenților și gradul de dificultate a probelor, demonstrează o dată în plus, pasiunea elevilor de la Colegiul Național și a celor care îi îndrumă în descoperirea fascinantei lumi a matematicii. (ZCH NEWS)

Articolul precedentMotociclist accidentat grav de o ambulanţă
Articolul următorInstitutul de Psihiatrie Socola îşi deschide porţile
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.