0:00

Elevi din Bacău, Iaşi şi Suceava premiaţi de E.ON, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiE.ON România marchează 10 ani de prezență pe piața de energie locală premiind 100 de elevi cu rezultate excepționale la învățătură din 10 județe situate în aria sa de activitate, se precizează într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Proiectul s-a adresat elevilor de elită din clasa a VIII-a, care au fost selectați pentru a intra în competiție de către Inspectoratele Școlare Județene pe baza unor criterii de departajare, între care se numără cel de a fi avut media 10 la toate materiile de studiu în primii trei ani de gimnaziu.

Festivitățile de premiere au fost organizate în municipiile Iași, Deva, Bacău, Cluj Napoca, Baia Mare, Satu Mare, Târgu Mureș, Sibiu, Timișoara și Suceava în perioada 6-10 aprilie, care a coincis cu cea în care în unitățile de învățământ din țară s-a desfășurat programul „Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun”.

„Acești copii excepționali merită să fie susținuți fiindcă efortul lor este remarcabil. Ei trebuie să devină modele într-o lume care suferă deseori de lipsa acestora. Este ceea ce E.ON și-a propus prin intermediul proiectului ’10 elevi de nota 10′: să sprijine performanța la învățătură și să îi evidențieze pe elevii merituoși, fiindcă astfel de rezultate se obțin prin muncă asiduă. Îi felicităm și dorim să-i încurajăm să continue pe acest drum al perseverenței, dându-ne astfel sentimentul că viitorul este pe mâini bune”, a declarat Ana Maria Matei, Director General Adjunct E.ON România.

Premiul oferit de E.ON România fiecăruia dintre copiii de nota 10 a constat într-un laptop performant, contravaloarea premiilor acordate fiind de 60.000 de euro.

Începând cu anul 2005, E.ON România a susținut cu peste 7,8 milioane de euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunitățile în care își desfășoară activitatea, educația fiind unul dintre domeniile prioritare.

„Astfel, în cei 10 ani de prezență pe piața din România, au fost derulate cu sprijinul financiar al E.ON proiecte în valoare totală de 3,5 milioane de euro, prin care compania a contribuit la educarea și dezvoltarea viitoarelor generații, de acestea beneficiind mai mult de 155.000 de copii. Încurajarea copiilor să frecventeze cursurile școlare, sprijinirea tinerilor talentați, acordarea de suport celor lipsiți de condiții optime pentru a învăța, organizarea de lecții despre energie pentru copiii din învățământul preșcolar, primar și gimnazial, stimularea și susținerea lor continuă sunt doar câteva dintre obiectivele de responsabilitate corporatistă ale E.ON pe partea de educație”, se menţionează în comunicatul Departamentului Comunicare Corporatistă al E.ON România. (ZCH NEWS)

Articolul precedentVINEREA MARE: Răstignirea şi punerea în mormânt a Mântuitorului
Articolul următorNEAMŢ: „Procurorii”, care au încercat să-l păcălească pe Ion Rotaru, au fost prinşi!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

 1. Felicitari pentru derularea proiectelor educationale!

  http://www.eon-romania.ro/cps/rde/xchg/SID-3CE6049B-A949C335/eon-romania/hs.xsl/3470.htm
  Comunitate

  „Am ales să ne implicăm, să fim responsabili!

  Programele derulate până în prezent de Grupul E.ON în România, în comunităţile locale, s-au îndreptat către câteva direcţii majore precum promovarea şi derularea unor proiecte educative pentru copii, sprijinirea de evenimente culturale, acordarea de asistenţă medicală, promovarea sportului pentru copii şi persoane cu dizabilităţi, sprijin pentru comunităţile locale şi încurajarea acţiunilor de voluntariat.

  Programele şi proiectele desfăşurate de Grupul E.ON din România în parteneriat cu Fundaţia „Pentru Societate” reflectă implicare, angajament şi atitudine responsabilă.”

  Din pacate sunt si multe cazuri in care EON nu se implica in dezvoltarea comunitatii locale! De exemplu, eu am decis sa imi construiesc o locuinta in mediul rural. Constructia este amplasata la o distanta de 0,5 Km de stalpul de tensiune. Am fost pusa in situatia de a plati aproape 50000 Ron pentru a efectua pe cont propriu lucrarea de extindere a retelei. Pentru ca nu imi permit un nou imprumut bancar, am facut nenumarate cereri la EON pentru a ma sprijini in realizarea lucrarii dar mi-au comunicat ca nu au fonduri! Timp de 1 an de zile am cerut ajutor, dar in zadar, raspunsul lor a fost NU. Suntem 5 familii fara curent electric, nu in varf de munte ci la drumul national! Unde e responsabilitatea sociala? Unde e sprijinirea EON in comunitatea locala? Din pacate EON doreste extinderea retelelor, dar tot din banii consumatorilor casnici!

Comentariile sunt închise.